Kunnen wij je inhuren als foto,- én videograaf?

↑ Foto door: Days in June fotografie

Je bent niet de enige die zich dit afvraagt, dus het is zeker geen rare vraag. Ik film met een Panasonic GH5, dit is een echte videocamera, dus hij is gespecialiseerd in het filmen. Met deze camera kan ik ook zeker fotograferen, maar toch is het op een bruiloft niet handig om beiden te doen. Ik leg je in deze blog uit waarom!

De hele tijd schakelen

Als ik wil filmen én fotograferen kan ik twee dingen doen. Óf alleen mijn videocamera (Panasonic GH5) gebruiken, óf hierbij ook mijn fotocamera (Canon 6D) gebruiken. Als ik alleen mijn videocamera gebruik, wordt het ontzettend lastig. Het probleem is dan dat ik steeds tussen de foto-stand en de film-stand moet schakelen. Wanneer ik een bruiloft aan het filmen ben, heb ik mijn camera ingesteld op de meest optimale instellingen voor het filmen van dat moment. Als ik dan plots naar de foto-stand ga, moet ik snel mijn instellingen veranderen, het licht eventueel testen, de focus veranderen… Dit is zonde van de tijd en hier mis je mooie (spontane) momenten door.

Speciale moment gemist

Tegen de tijd dat ik klaar sta om een foto te maken, is de spontaniteit eraf of is het leuke moment al voorbij. Het is dan dus niet vastgelegd op foto, maar ook niet op film. Ik hou ervan om juist de spontane momenten vast te leggen en soms moet je behoorlijk snel zijn om zo’n moment niet te missen. Dan heb je dus geen tijd om te schakelen tussen foto en video.

Onvolledig beeld van jullie dag

Als ik naast mijn videocamera ook mijn fotocamera mee heb, kan ik misschien iets sneller schakelen tussen camera’s, maar dan nog heb je het leuke moment alleen maar op foto of op video. Ik moet dus de hele tijd kiezen: Ga ik dit moment filmen? Of zet ik het op de foto? Dit betekent dus dat je een belangrijk moment nooit allebei op foto en film hebt. Dit zou erg balen zijn en bovendien zonde van je geld.

Stel je voor dat je de foto’s van jullie bruiloft terugkijkt en je ziet wel het moment van de taart aansnijden, maar niet het moment van de taart opeten. Het taart opeten is namelijk gefilmd ;). Dit is toch niet leuk?

Foto door: Evelien Hogers Fotografie

Boek een fotograaf én een videograaf

Als ik jullie was, zou ik dus goed kijken naar een goede fotograaf én een goede videograaf. Huur je deze samen in voor je bruiloft, krijg je de mooiste momenten dubbel terug! Een prachtige foto, en een fantastische film. Wat wil je nou nog meer? Het lijkt mij ontzettend leuk om jullie bruiloft te filmen of te fotograferen! Klik op de knoppen hieronder voor meer informatie en wie weet tot snel!

2021-03-22T11:34:44+01:00november 14th, 2018|Storytime Media|0 Reacties

Deel deze pagina!

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant