HELP, telefoons op mijn bruiloft!

Wat te doen?

Je kent het wel, die ene oom die net zijn telefoon heeft ontdekt en niets liever doet dan iedereen op de foto zetten. Of die kennis die haar iPad heeft meegenomen en deze overal enthousiast in de lucht houdt. Dit kan best vervelend zijn en hier wil je je niet aan ergeren op je trouwdag. Dat zou zonde zijn. Maar… Wat moet je hiermee?

Laat je gasten duidelijk weten wat jullie willen

Foto’s maken? Geen probleem! Mochten jullie het niet erg vinden dat iedereen een fotootje maakt met zijn telefoon of meegebrachte camera, helemaal prima! Wel word ik (net als elke andere fotograaf/videograaf) er erg blij van als er rekening met ons wordt gehouden. Wij worden betaald om mooie foto’s/shots uit de beste hoeken te leveren. Het zou dan jammer zijn als gasten steeds voor je gaan staan of met hun telefoons of camera’s in de weg zitten.

Foto’s maken? Liever niet!

Laat je gasten duidelijk weten dat jullie de telefoons of camera’s liever opgeborgen zien op jullie dag. Doe bijvoorbeeld een extra kaartje bij de uitnodiging of zet het op de uitnodiging zelf. Laat ze weten dat jij een professionele fotograaf en/of videograaf hebt geboekt met een goede camera die geen moment zal missen. Zo weten de gasten waar ze aan toe zijn en kunnen ze de telefoon in de zak houden. Je kunt de gasten nog even een (erg leuke) herinnering van deze boodschap geven met een leuk bord bij de ceremonie.

Mogen de foto’s op social media geplaatst worden?

Zodra iedereen een fotootje van je schiet in je mooie jurk of pak, willen ze die graag delen met de rest van de wereld, bijvoorbeeld op Instagram of Facebook. Zo krijgen alle volgers te zien hoe mooi jullie eruit zien, maar dan op een foto van mindere kwaliteit. Ook heb je kans dat je jezelf helemaal niet mooi op deze foto vind staan, maar ja… Nu staat hij al online. Wil je dit voorkomen? Laat dit je gasten weten. Zeg ze dat jullie een preview krijgen van de fotograaf, die jullie zelf eerst online zullen zetten. Deze mogen ze dan ook meteen delen natuurlijk! Wil je de foto’s van de gasten eerst zelf bekijken voordat ze online worden gezet? Maak dan een e-mailadres aan waar iedereen zijn foto’s naartoe kan sturen. Dit kan bijvoorbeeld ook met Dropbox of Google Drive. Zo hebben jullie meteen de leuke foto’s, maar kunnen jullie ze ook goed bekijken en beslissen of ze gedeeld mogen worden.

Snappshot

Er bestaat ook een hele leuke & handige app voor het verzamelen van alle foto’s van de gasten. Deze app heet: “Snappshot”. Het enige nadeel is dat hier wel kosten aan verbonden zitten, maar veel bruidsparen delen erg positieve ervaringen. Je kunt de app downloaden en dan krijg je inloggegevens toegestuurd. Je krijgt ook een zogenaamde partycode opgestuurd. Deze code kunnen al jouw bruiloftsgasten gebruiken om in jullie eigen platform te komen! Zo kunnen je gasten in deze app zelf hun eigen foto’s uploaden. Later kun je deze foto’s uiteraard terugkijken en downloaden.

Kijk hier nog een grappig filmpje over Unplugged Weddings!

Live scherm

Een leuke extraatje van deze app is, dat je ook kunt kiezen voor een live scherm. Je kunt dan een laptop of pc met een groot scherm (bijvoorbeeld een beamer of grote tv) verbinden met een kabel of draadloos met een Chromecast of Apple tv. Dan komen de foto’s die in de app worden geüpload, automatisch getoond op het grote scherm! Dit is voor bruiloften natuurlijk een hele leuke optie. Je gasten kunnen er zelfs een boodschap bij schrijven!

> Lees hier meer informatie over de app <

Succes met het plannen van jullie grote dag!

Ik hoop dat ik jullie door het schrijven van deze blog een eindje op weg heb geholpen. En denk eraan: Het is jullie bruiloft, jullie maken de keuzes! Tijdens het plannen van jullie bruiloft mag (eigenlijk moet, haha) je echt aan jezelf denken.

2021-03-05T09:24:34+01:00november 14th, 2018|Storytime Media|0 Reacties

Deel deze pagina!

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant