HELP, telefoons op mijn bruiloft!

Je kent het wel, die ene oom die net zijn telefoon heeft ontdekt en niets liever doet dan iedereen op de foto zetten. Of die kennis die haar iPad heeft meegenomen en deze overal enthousiast in de lucht houdt. Dit kan best vervelend zijn en hier wil je je niet aan ergeren op je trouwdag. Dat zou zonde zijn. Maar… Wat moet je hiermee?

Laat je gasten duidelijk weten wat jullie willen

Foto’s maken? Geen probleem!
Mochten jullie het niet erg vinden dat iedereen een fotootje maakt met zijn telefoon of meegebrachte camera, helemaal prima! Wel word ik (net als elke andere fotograaf/videograaf) er erg blij van als er rekening met ons wordt gehouden. Wij worden betaald om mooie foto’s/shots uit de beste hoeken te leveren. Het zou dan jammer zijn als gasten steeds voor je gaan staan of met hun telefoons of camera’s in de weg zitten.

Foto’s maken? Liever niet!
Laat je gasten duidelijk weten dat jullie de telefoons of camera’s liever opgeborgen zien op jullie dag. Doe bijvoorbeeld een extra kaartje bij de uitnodiging of zet het op de uitnodiging zelf. Laat ze weten dat jij een professionele fotograaf en/of videograaf hebt geboekt met een goede camera die geen moment zal missen. Zo weten de gasten waar ze aan toe zijn en kunnen ze de telefoon in de zak houden. Je kunt de gasten nog even een (erg leuke) herinnering van deze boodschap geven met een leuk bord bij de ceremonie.

Mogen de foto’s op social media geplaatst worden?
Zodra iedereen een fotootje van je schiet in je mooie jurk of pak, willen ze die graag delen met de rest van de wereld, bijvoorbeeld op Instagram of Facebook. Zo krijgen alle volgers te zien hoe mooi jullie eruit zien, maar dan op een foto van mindere kwaliteit. Ook heb je kans dat je jezelf helemaal niet mooi op deze foto vind staan, maar ja… Nu staat hij al online. Wil je dit voorkomen? Laat dit je gasten weten. Zeg ze dat jullie een preview krijgen van de fotograaf, die jullie zelf eerst online zullen zetten. Deze mogen ze dan ook meteen delen natuurlijk! Wil je de foto’s van de gasten eerst zelf bekijken voordat ze online worden gezet? Maak dan een e-mailadres aan waar iedereen zijn foto’s naartoe kan sturen. Dit kan bijvoorbeeld ook met Dropbox of Google Drive. Zo hebben jullie meteen de leuke foto’s, maar kunnen jullie ze ook goed bekijken en beslissen of ze gedeeld mogen worden.

Wedpics
Er bestaat ook een hele leuke & handige app voor het verzamelen van alle foto’s van de gasten. Deze app heet: Wedpics. Het werkt erg gemakkelijk. Laat één persoon deze app downloaden en een soort account oftewel ‘wedding ID’ aanmaken, bijvoorbeeld: “Jan en Anne”. Dit is een mooie taak voor de ceremoniemeester. Zorg er dan voor dat er op de bruiloft zelf kaartjes op tafel liggen waarop staat dat de gasten hun foto’s op deze app kwijt kunnen.

Kijk hier nog een grappig filmpje over Unplugged Weddings!

Zet hier dan ook de Wedding ID bij, zodat mensen weten hoe ze in kunnen loggen. Het enige wat de gasten moeten doen is even de app downloaden, inloggen met hun e-mailadres of met hun Facebook account en ze kunnen de foto’s plaatsen!

Gaan jullie trouwen? Van harte gefeliciteerd! Ik ben erg graag aanwezig om jullie bruiloft vast te leggen!

Meer informatie trouwfilms

Check hier of ik op jullie trouwdatum nog beschikbaar ben

2019-09-04T10:27:23+01:00november 14th, 2018|Storytime Media|0 Comments

Leave A Comment