Editen? Wat doe je dan?

Home/Storytime Media/Editen? Wat doe je dan?

Editen? Wat doe je dan?

Regelmatig krijg ik de vraag: “Als je een bruiloft hebt gefilmd, wanneer heb je de film dan klaar? Na een week?” Hier moet ik dan altijd een klein beetje om lachen. Nee, binnen een week gaat mij dit niet lukken. Maar dit is wel een hele begrijpelijke vraag. Ík weet natuurlijk precies wat ik aan het doen ben tijdens het editen van een film, jullie niet. Maar na het lezen van deze blog weten jullie dat ook!

Wat houdt dat editen nou in?

Selecteren van de beelden
Eerst begin ik met het selecteren van de beelden. Ik zet ze op volgorde zodat ik een goed overzicht heb van alle shots die ik heb gemaakt. Vaak heb ik in totaal ongeveer 2/3 uur aan beeldmateriaal, soms nog wel meer. Het selecteren van de beelden kost dus al veel tijd. Ik wil ervoor zorgen dat ik de mooiste beelden eruit kies en dat ik niks oversla.

* Ik bekijk de beelden (op een scherm die jullie niet kunnen zien in dit filmpje) en selecteer de stukken die ik wil gebruiken in de film. Ik sleep de beelden een tijdlijn omhoog, zodat ik ze straks allemaal tegelijk kan selecteren en kan gebruiken!

Muziek
Na het selecteren van de beelden kies ik de muziek. De muziek onder een film is erg belangrijk, het moet goed bij de beelden passen. Daarom kies ik de muziek ná het selecteren van de beelden, zodat ik de sfeer van de beelden nog goed voor me heb. Nadat ik de muziek gekozen heb zet ik de beelden op de maat van de muziek en zorg ik dat de beelden zich afwisselen. Dit maakt het plezierig om naar te kijken en zo verveel je je geen moment.

Grafische elementen
Nu de beelden goed staan is het tijd voor de grafische elementen. Denk hierbij aan titels aan het begin en aan het einde van de film. Deze titels bestaan vaak uit de namen van het bruidspaar en hun trouwdatum.

Audio
Wanneer ik geluid heb opgenomen, zoals bijvoorbeeld het voorlezen van de geloftes van het bruidspaar of de woorden van de BABS zet ik dit er ook onder. Deze woorden kunnen de beelden mooi ondersteunen en zorgen ervoor dat je helemaal wordt meegenomen in het verhaal. Ook zal ik achtergrondgeluiden gebruiken om onder de film te plaatsen. Denk hierbij aan geluiden zoals bijvoorbeeld het lachen van mensen, het waaien van de wind door de bomen, het klappen van de gasten of het klinken van de glazen tijdens het proosten.

Kleurcorrectie
Als alle beelden staan waar ze moeten staan, de muziek goed staat, de audio is geplaatst en de titels er staan, is het tijd voor de kleurcorrectie. Tijdens de kleurcorrectie verhoog ik het contrast van de beelden, laat ik de kleuren nog meer stralen en zorg ik ervoor dat donkere beelden lichter worden gemaakt of andersom. Dit doe ik bij elke clip. En dit zijn er heel veel ;). Daarom neemt de kleurcorrectie ook veel tijd in beslag.

Storytime Media, videograaf, trouwfilms, trouwclip, trouwfilm, trouwvideo, trouwvideograaf nunspeet, gelderland

Controleren
Nadat ik al deze stappen zorgvuldig ben langsgegaan, ga ik de film goed controleren. Wanneer ik niks tegen kom wat nog aandacht nodig heeft, stuur ik de film naar het bruidspaar op. Als het bruidspaar in kwestie geen op,- of aanmerkingen heeft, zet ik de films op een USB stick en stuur ik deze in een leuk pakketje op!

Gaan jullie trouwen? Van harte gefeliciteerd! Ik ben erg graag aanwezig om jullie bruiloft vast te leggen!

Meer informatie trouwfilms
Check hier of ik op jullie trouwdatum nog beschikbaar ben!
Load More Posts
2019-03-19T13:32:44+01:00november 14th, 2018|Storytime Media|0 Reacties

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant